TOP rebríček tréningov kvality v roku 2022

Každý rok vyhodnocujeme TOP rebríček školení kvality. Aj koncom roku 2022 sme tomu venovali náležitú pozornosť a výsledkom je nový aktuálny prehľad najčastejšie zrealizovaných školení kvality u našich zákazníkov. 

Na prvom mieste sa umiestnil:

  1. Problem solving, z čoho vyplýva zvýšený záujem o riešenie problémov tzv. best practice. Problem solving spoľahlivo a cielene pomáha prijať tie správne závery a pragmaticky, trvale odstrániť príčiny chýb.

ďalšie miesta sú nasledovné:

  1. Formel Q nové vydanie – čo je celkom pochopiteľné vzhľadom na aktuálne vydanie požiadaviek zákazníka VW

nasledujú jednotlivé nástroje kvality, z ktorých bol najvyšší záujem v tomto poradí:

  1. SPC I – Štatistická kontrola procesov
  2. MSA – Analýza meracích systémov
  3. APQP – Plánovanie kvality produktu a Control plan
  4. PPAP VDA 2 - Vzorkovanie dielov a zaisťovanie kvality pred sériovou výrobou

záujem neklesá ani pri uvedených normách:

  1. IATF 16949:2016 , ktorá predstavuje významný medzinárodný štandard v oblasti riadenia kvality v automobilovom priemysle
  2. VDA 6.3 – Procesný audit ako účinný nástroj monitoringu procesu výroby. Pre interné hodnotenie, ale aj pre posúdenie a výber dodávateľov
  3. ISO 9001:2015 – manažérske systémy kvality - základy alebo interný auditor
  4. CSR Mercedes Benz Group – aktuálne vydanie požiadaviek (bývalý Daimler)
  5. AIAG-VDA FMEA – Harmonizovaná metóda riadenia rizika implementovaná už vo fázach vývoja produktu alebo procesu, ktorá pomáha identifikovať technické riziká a definovať opatrenia pre ich zmierňovanie. Tvorba Plánov kontroly a riadenia a ich väzbe k procesnej FMEA.
  6. VDA 2 – aktuálne vydanie vzorkovania a schvaľovanie sériových dielov
  7. IMDS databáza 
  8. CSR jednotlivých zákazníkov (BMW, Stellantis, Tesla, Volvo, Renault a Scania, JLR, Ford Motor Comp.)
  9. CQI štandardy od CQI 8 po CQI 29)

a ďalšie (napr. DLTD, TISAX, 8D reporty, ISO 9100 pre letecký priemysel, ISO normy 19011, 14001 alebo 45001, 13485 Medical Devices, 17025, NTF, Minitab, Metrológia alebo Green Belt s projektom v trvaní 8 dní so skúškou)

Tento rebríček aj pre nás vysokú výpovednú hodnotu, ktorá nám ukazuje, že hlavne vy naši zákazníci určujete jeho zostavu a my budeme len radi, ak sa na nás opäť obrátite s požiadavkou vzdelávania. Sme pripravení naplniť vaše očakávania a zrealizovať školenia pre skupinu vašich pracovníkov. V prípade záujmu si vyžiadajte nezáväznú cenovú ponuku na vybrané tréningy kvality.