Postupné zvyšovanie efektívnosti zariadení

Totálne produktívna údržba

TPM - Totálne produktívna údržba je jeden z nástrojov štíhlej výroby (Lean Production). Jej hlavným cieľom je znižovanie strát spojených so zariadením formou zlepšovania stavu strojov. Bez spoľahlivých technológií sa dá len ťažko zaistiť plnenie princípov totálnej kvality alebo Just-in-Time. Zavádzanie TPM je súčasťou implementácie štíhlych výrobných systémov. Preto môžeme TPM považovať za jednu zo základných schopností modernej výroby.

Aplikovanie TPM je požadované štandardom IATF konkrétne v kapitolách 8.5.1.5 a 8.5.1.6, podľa ktorých musí organizácia vytvoriť, zaviesť a udržovať dokumentovaný systém TPM. Kapitoly popisujú konkrétne minimálne požiadavky na systém ako sú dostupnosť náhradných dielov, ciele údržby, pravidelné preskúmanie plánu údržby a iné.

V súvislosti s TPM sa budeme zaoberať analýzou OEE (Overall Equipment Effectiveness), analýzou údržby (SWOT) a analýzou poruchovosti strojov. Predstavíme si rôzne typy údržby podľa EN 133066, hlavné typy plytvania, základné piliere a stratégie TPM. Školenie je vedené praktickou formou, doplnené o množstvo cvičení a príkladov (monitorovanie požiadaviek IATF, SWOT analýza, vytypovanie kritických strojov, výpočet OEE,  plán údržby...)

Náš odborný garant je konzultantom v systémoch manažmentu (služby v oblasti optimalizácie systémov a ich procesov) a pôsobí aj ako lektor a auditor v odboroch systémov manažmentu ISO a IATF.
 

V prípade záujmu o školenie nás prosím kontaktujte na adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.